باشندگان قندهار نظریات‌شان را با هیئت مذاکره‌کننده شریک کردند

a.zia

باشندگان ولایت قندهار نظریات و پیشنهادات‌شان در روند صلح را با مولوی عطاالله لودین و شریفه زرمتی وردک از اعضای هیئت مذاکره‌کننده جمهوری اسلامی افغانستان طی نشست «گفتمان صلح» شریک نمودند.
در این نشست اشتراک‌کنندگان در 9 گروه کاری روی موضوعات حقوق بشر، تعلیم و تحصیل، ادغام مجدد جنگجویان، حکومتداری، آزادی بیان، چگونگی تأمین حقوق زنان، عدالت انتقالی، رسیدگی به قربانیان جنگ و دموکراسی بحث و تبادل نظر نموده و نتیجه نظریات و پیشنهادات‌شان را با اعضای هیئت مذاکره‌کننده در میان گذاشتند.
مولوی عطاالله لودین، موجودیت ارزش‌های دینی و ملی را منحیث زیربنای تمام خدمات مردم مهم خوانده و در مورد ضرورت حفظ دستاوردها در تمامی عرصه‌ها صحبت نمود.
آقای لودین همچنین نقش علما را از طریق جرگه‌ها و مجامع علمی مهم و اساسی خواند و به برقراری آتش‌بس سرتاسری و دوام‌دار و ختم جنگ تأکید نمود.
شریفه زرمتی وردک، سهم‌گیری اعضای هیئت مذاکره‌کننده در نشست‌های مردمی و تبادل نظر با آنان را از اصول کاری این هیئت عنوان نمود و گفت که هیئت مذاکره‌کننده جمهوری اسلامی افغانستان همواره نظریات و پیشنهادات مردم به‌ویژه باشندگان ولایات را دریافت می‌نماید.
وی همچنین در مورد تأمین حقوق زنان، رسیدگی به خانواده و وارثین شهدا و معلولین و سهیم ساختن قربانیان جنگ در روند صلح صحبت نمود.
در ادامه، اعضای هیئت مذاکره‌کننده به سوالات اشتراک‌کنندگان در 9 بخش ذکرشده پاسخ ارایه نمودند.
لازم به ذکر است که مرکز ملی دیالوگ و ترقی، سلسله برنامه‌های گفت‌وگوهای افغانستان را تحت نام «گفتمان صلح» برگزار نموده است.