باشندگان و جوانان ولایت هرات نظریات‌شان را با هیئت مذاکره‌کننده شریک کردند

a.zia

باشندگان و جوانان ولایت هرات نظریات و پیشنهادات‌شان در روند صلح را با غلام فاروق مجروح و جنرال ایوب انصاری از اعضای هیئت مذاکره‌کننده جمهوری اسلامی افغانستان طی نشست «گفتمان صلح» شریک نمودند.
در این نشست اشتراک‌کنندگان در 9 گروه کاری روی موضوعات حقوق بشر، تعلیم و تحصیل، ادغام مجدد جنگجویان، حکومتداری، آزادی بیان، حقوق زنان و کودکان، عدالت انتقالی، رسیدگی به قربانیان جنگ و دموکراسی بحث و تبادل نظر نموده و نتیجه نظریات و پیشنهادات‌شان را با اعضای هیئت مذاکره‌کننده شریک نموده و سوالات خویش را مطرح کردند.
غلام فاروق مجروح عضو هیئت مذاکره‌کننده با اشاره به آموزه‌های دین اسلام در زمینه تعلیم و آزادی بیان، گفت که تأمین حقوق اساسی شهروندان افغانستان متضمن آینده روشن در کشور بوده و قابل چشم‌پوشی نمی‌باشد.
وی در باره حفظ قانون اساسی، حقوق بشر و حقوق اقلیت‌ها گفت که قانون اساسی افغانستان منحیث یک وثیقه ملی، آزادی‌های فردی و اجتماعی و حقوق شهروندان را تضمین نموده است و اگر ضرورت به تعدیل در آن دیده شود، میکانیزم‌های تعدیل در خود قانون اساسی در نظر گرفته شده است.
آقای مجروح همچنین گفت که هیئت مذاکره‌کننده جمهوری اسلامی افغانستان تلاش دارد تا با درنظرداشت مشارکت سیاسی در جهت صلح پایدار و سرتاسری  که متضمن فردای روشن برای افغانستان باشد، به نتیجه رسیده و جنگ جاری در کشور خاتمه یابد.
در ادامه این نشست، جنرال ایوب انصاری عضو هیئت مذاکره‌کننده گفت که این هیئت روی میکانیزم‌های مختلف در زمینه ادغام مجدد جنگجویان، تأمین حقوق قربانیان و شهدا کار کرده است.
آقای انصاری با بیان این که نیروهای امنیتی و دفاعی از ارکان‌های اساسی نظام جمهوری اسلامی افغانستان می‌باشد، چگونگی حفظ و حمایت از این نیروها را از مسایل مهم در گفتگوهای صلح عنوان نموده و به توجه ویژه در این زمینه تأکید نمود.