زندگینامه محمد رسول طالب، عضو هیئت مذاکرهکننده جمهوری اسلامی افغانستان

محمد رسول طالب، مشاور ارشد رئیسجمهور در امور اجتماعی و مردم است. آقای طالب در سال ۱۳۳۲ در ولسوالی قره باغ ولایت غزنی چشم به جهان گشود. وی لیسه را در همین منطقه به پایان رسانده و سپس وارد پوهنتون طبی کابل شده است.
بعد از کودتای ۷ ثور ۱۳۵۷، در سالهای ۱۳۵۷ و ۱۳۵۸ دو بار به زندان مخوف کمونیستها رفت و از آن مهلکه، جان سالم بدر برد. دوران شور جهاد و مبارزه دینی و میهنی اوضاع کشور را درهم نوردید و پای وی را هم به میدان جهاد و نبرد مسلحانه کشانید و چند سال را در کنار مجاهدین پاکباز، مخلص و ایثارگر در جبهات ولایت غزنی گذراند.
آقای طالب در سال ۱۳۶۶ به خارج از کشور مهاجرت کرد و دفتر سازمان نصر را در پیشاور پاکستان ایجاد کرد. وی بعد از تشکیل حزب وحدت اسلامی افغانستان و باز شدن دفتر این حزب در پیشاور پس از محترم حیاتالله بلاغی، مسؤولیت دفتر و پس از آن عضویت در شورای مرکزی حزب وحدت و مسؤولیت روابط خارجی حزب در پاکستان را عهدهدار شد.
آقای طالب در تعدادی از اتفاقات مهمی که در پیشاور رخ داد و روی سرنوشت کشور اثرات مهمی داشت، به صورت مستقیم و یا غیرمستقیم شرکت داشته است. از جمله میتوان از تشکیل شورای مشورتی راولپندی و تشکیل حکومت مجاهدین یاد کرد.
محمد رسول طالب همچنین در تلاش سازمان ملل متحد برای تشکیل حکومت موقت که قرار بود جایگزین حکومت داکتر نجیبالله شود، جلسات رهبران مجاهدین که منجر به قرارداد اسلامآباد و قرارداد مکه شد، شرکت در مذاکرات با هیئت بلندرتبه طالبان در سال ۱۳۷۷ که تحت نظر سازمان ملل متحد و کنفرانس کشورهای اسلامی برگزار شد، و جلسه گورنر هوس پشاور که منجر به تشکیل حکومت موقت مجاهدین شد و مجاهدین وارد کابل شدند؛ اشتراک داشته است.