وزیر دولت در امور صلح: همنوایی بین مذاکره‌کنندگان و صداهای برخاسته از متن جامعه، تضمین‌کننده موفقیت روند صلح است

a.zia
یکشنبه ۱۳۹۹/۱۱/۱۹ - ۱۵:۴۷
Smp

سید سعادت منصور نادری وزیر دولت در امور صلح ضمن اشتراک در کنفرانس ملی «پروسه صلح افغانستان: پیشرفت، چالش‌ها و توقعات» در اختتامیه این نشست گفت: اتحاد و یکپارچگی در حفظ ارزش‌های دست‌یافته در دو دهه اخیر، و ایجاد همنوایی بین مذاکره‌کنندگان صلح و صداهای برخاسته از متن جامعه، تضمینی برای موفقیت ما در این عرصه می‌باشد.

در این کنفرانس که از سوی «ابتکار زنان برای صلح و امنیت» (WIPS) در هوتل کابل‌سرینا برگزار شد، اشتراک‌کنندگان روی پیشرفت‌ها و چالش‌های پروسه صلح و چگونگی تأثیرگذاری نهادها و بازیگران بر این پروسه به کار گروهی پرداختند و در اخیر دو پنل با موضوع پروسه صلح و حضور زنان از سکتورهای مختلف و نیز تلاش‌های جامعه جهانی و شورای عالی مصالحه ملی برای موفقیت و همه‌شمول بودن پروسه صلح تدویر شد.
وزیر دولت در امور صلح در سخنرانی اختتامیه این کنفرانس، ضمن ابراز اینکه پستی و بلندی‌های مذاکرات صلح افغانستان قابل پیش‌بینی بوده است، نقش نهادهای جامعه مدنی و حرکت‌هایی که مدافع حقوق اساسی شهروندان از جمله زنان می‌باشند را در این مقطع تاریخ در جهت نهادینه ساختن ارزش‌های انسانی و اسلامی بسیار مهم و حیاتی خواند.
وی ایجاد تشکل‌های برخاسته از متن جامعه را تمجید نموده گفت که «ابتکار زنان برای صلح و امنیت» همجهت با اهداف اساسی وزارت دولت در امور صلح می‌باشد به گونه‌ای که شمولیت و حضور معنادار زنان در روند صلح از اولویت‌های اساسی این وزارت است.
سید سعادت منصور نادری با اشاره به تحقیق‌های علمی بین‌المللی گفت: زمانی که گروه‌های جامعه مدنی، از جمله نهادهای حقوق زنان بخشی از پروسه صلح باشند، امکان شکست توافقات 64 درصد کمتر می‌باشد. همچنین اگر زنان در پروسه صلح به عنوان شاهد، امضاکننده، میانجی‌گر و مذاکره‌کننده شامل باشند، تداوم توافق حاصل‌شده 35 درصد بیشتر است.
وزیر دولت در امور صلح، تسهيل فعالیت نهادهای جامعه مدنی و فعالین عرصه حقوق زنان را از وظایف 
این وزارت برشمرد. وی همچنین ضمن یادآوری از ایجاد کمیسیون امور زنان در شورای عالی مصالحه ملی گفت که دریافت دیدگاه‌های زنان و انتقال منسجم آنها به ساختارهای صلح، فرصت مناسبی را برای حضور معنادار زنان فراهم می‌کند.
آقای نادری با اشاره به اجماع در سطوح داخلی، منطقه‌یی، جهانی و همچنین در جهان اسلام تأکید نمود که بدون گفت‌وگو و تفاهم نمی‌توان از طریق نظامی به خواسته‌های سیاسی و پایان بحران افغانستان دست یافت. وی تأکید کرد که این درک جمعی حاصل شده که یگانه راه‌حل مسالمت‌آمیز ختم بحران، پیشبرد مذاکرات صلح و حاضر شدن در میز مذاکره می‌باشد.
در این کنفرانس، رولاند کوبیا فرستاده ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان، استفانو پونته‌کوروو نماینده ملکی ناتو، ویگرس گاسیلیا تیودورا ماریا سفیر کشور شاهی هالند، الیسون بلیک سفیر انگلستان، آلتا میلر نماینده سازمان ملل متحد برای برابری جنسیتی و توانمندسازی زنان، جاپ وان هیردن رئیس کورداید، نجیبه ایوبی عضو کمیته رهبری شورای عالی مصالحه ملی، فریده مومند عضو کمیته رهبری شورای عالی مصالحه ملی، حسینه صافی وزیر امور زنان، داکتر سیما سمر وزیر سابق دولت در امور حقوق بشر و روابط بین‌المللی، فاطمه گیلانی عضو هیئت مذاکره‌کننده جمهوری اسلامی افغانستان و نیلوفر ابراهیمی عضو ولسی‌جرگه شورای ملی نیز به ایراد سخنرانی پرداختند.
آنان روی پیشرفت‌ها و چالش‌های پروسه صلح، حمایت وزارت امور زنان از حضور زنان در روند صلح، حضور زنان از سکتورهای مختلف در روند صلح، تلاش‌های جامعه جهانی و شورای عالی مصالحه ملی برای موفقیت و همه‌شمول بودن پروسه صلح صحبت نمودند.
قابل ذکر است که «ابتکار زنان برای صلح و امنیت» (WIPS) در نتیجه همصدایی 15 نهاد عمده جامعه مدنی در جهت دادخواهی برای اشتراک معنادار زنان در تمامی عرصه‌های صلح و امنیت در مرکز و ولایات ایجاد شده است.

داوطلبی

شنبه ۱۴۰۰/۵/۲۳ - ۱۰:۵۹
Background image

‎هشتمین دور برنامه آموزشی اعمار صلح و حل منازعه آغاز شد

‎هشتمین دور برنامه آموزشی از سلسله ‌برنامه‌های صلح و حل منازعه از سوی ریاست آگاهی عامه وزارت دولت در امور صلح با حضور اشتراک‌کنندگان از مرکز و ولایات آغاز شد.
‎فضل‌الله واثق آمر انسجام. . .

پنجشنبه ۱۴۰۰/۵/۲۱ - ۱۱:۴۵
Background image

نشست اضطراری رسیدگی به زنان بی‌جاشده برگزار شد

نشست اضطراری به منظور گرفتن نظریات و پیشنهادات جهت حل مشکلات زنان بی‌جاشده در کابل و ولایات از سوی گروه مشورتی صدای واحد زنان در سیاست‌گذاری صلح با همکاری وزارت دولت در امور صلح و. . .

چهارشنبه ۱۴۰۰/۵/۲۰ - ۱۴:۳۹
Background image

پرسمان «جنگ و پیامدهای آن میان جامعه مدنی و دولت» برگزار شد

پرسمان جنگ و پیامدهای آن میان جامعه مدنی و دولت به منظور ایجاد رابطه معنادار میان دولت و شهروندان در روند صلح، از سوی ریاست تشکل‌های سیاسی و نهادهای مدنی وزارت دولت در امور صلح، با حضور. . .

همه خبرها